Tennisreglement en Do’s & Dont’s

• Klik hier voor de tennisregels in een notendop van de KNLTB.
  • Klik hier voor de de do’s & dont’s op de tennisbaan van glowmagazine

Baanreglement

• Als je de baan gaat gebruiken moet je je GELDIGE ledenpas bij hebben.
  • Na 20.00 uur hebben seniorleden voorrang op juniorleden.
  • Als je de baan als laatste verlaat, zorg dan dat de lampen uit zijn en de poort op slot is (de lampen gaan om 23.00 uur automatisch uit).
  • Leden mogen samen met niet-leden gebruik maken van de banen (2.50 p/u), download daarvoor dit formulier. Voorwaarde: minstens één lid per introducé. Leden van overige tennisverenigingen binnen de gemeente Someren en van de Meijvink uit Asten-Heusden kunnen gratis als introducé toegelaten worden. Zij dienen hun eigen KNLTB pas te plaatsen op het afhangbord.
  • Je kunt het hele jaar door gebruik maken van de tennisbanen behalve als er rijp (= wit aangevroren laagje) op ligt.
  • Alle leden zijn verplicht, personen zonder pasje te verzoeken de banen te verlaten. Met de sleutel van de poort kan ook de voordeur geopend worden om gebruik te maken van het toilet. Zorg dat de voordeur daarna weer gesloten wordt.
  • Het is verboden het dak te betreden. Sla je een bal op het dak van het paviljoen, geef het dan door aan de parkcommissie, maar ga in géén geval zelf op het dak.

Afhangreglement

• Het is verplicht om af te hangen. Op het afhangbord zijn de tijden en banen vermeld.
  • Steek de ledenpassen in bij de betreffende baan en tijd. Voor enkelen geldt een half uur (2 pasjes boven elkaar)  en voor dubbelen een uur (2 x 2 pasjes boven elkaar).
  • Je mag nadat je hebt afgehangen het tenniscomplex niet verlaten.
  • Als na afloop van de tijd de baan nog vrij is mag je verder spelen. Het is verboden je ledenpas te verzetten in zo’n geval.
  • Indien men zich niet aan deze procedure houdt mogen nieuw aangekomen spelers de baan opeisen.
  • Indien het druk is, is dubbelen verplicht.