Maatregelen tot en met 27 november

HORECA DICHT OM 20 UUR EN GEEN PUBLIEK

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom vandaag extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de kantine en terras geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het tennispark. Tenniswedstrijdjes mogen doorgaan, maar dan zonder publiek langs de baan. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 27 november.

Maatregelen voor tennis

  • Sporten blijft mogelijk.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het tennispark. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • De kantine mag open tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, kantine en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van de kantine of het buitenterras een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamers en toiletten.
  • Publiek is niet toegestaan op het tennispark of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen. Denk hierbij aan tennisleraren, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
  • De kantine mag na 20 uur nog wel gebruikt worden door toernooi- of wedstrijdleiding. De horeca/bar blijft dan wel gesloten.

Nieuws categoriën

Senioren
Junioren
T.v. de Ren
Toernooien

Komend evenement:

Interne winter avond competitie