KNLTB ClubApp

Sinds kort hebben we gekozen dat leden van Tennisvereniging de Ren gebruik kunnen maken van de KNLTB ClubApp.
Hiervoor betaald de vereniging de KNLTB een extra bijdrage per lid (KNLTB Standaard).

Eerste keer de clubapp gebruiken

De eerste keer dat je de clubapp gaat gebruiken moet je een nieuw wachtwoord aanmaken tenzij je dat al gedaan hebt bij het inloggen op de bardienstplanner-website. Bij die website en de ClubApp log je in met dezelfde KNLTB-nummer / wachtwoord combinatie. “Wachtwoord vergeten” werkt ook, de app stuurt dan een speciale email naar het emailadres waarop je ook de  nieuwsbrief krijgt. Zoek eerst via ‘T.V. de Ren’ onze vereniging op en volg daarna de instructies.

Hier kom je binnen: Op het eerste scherm (na inloggen) in het tabblad ‘Club’, zijn te vinden:

 • De menubalk, bij Apple-iOS staat de balk onderin, bij Android bovenaan het scherm.
 • Zoek clubleden (digitale ledenlijst) waarin je iedereen (behalve jezelf) kunt terugvinden met pasfoto.
  Een stukje van de naam intikken en op ‘Zoek’ tappen. Je krijgt dan de foto’s en namen van de leden te zien. Als je op een van de leden tapt, kun je direct bellen of mailen met je smart-phone. Als het betreffende lid ‘Speelmaatje’ zelf heeft geactiveerd, zie je haar/zijn voorkeuren vermeld en kun je desgewenst direct afspreken.
 • Dienstenplanner, waar je direct alle vrijwilligers kunt zien die vandaag verenigingsdiensten doen, maar ook kunt kijken wie er morgen of overmorgen bardienst heeft. Je kunt ook per maand door deze dienstenplanner bladeren, en zelf jezelf aanmelden voor diensten die nog niet ingevuld zijn.
 • Bekijk clubteams, als je daarop klikt kun je direct alle competitieteams zien van de vereniging
 • Organisatie: als je daarop klikt kun je direct met één tap bellen of mailen met de vereniging.
 • Clubsponsors, met de links naar de websites van de bedrijven die onze club ondersteunen (nog niet actief).
 • Baanoverzicht, deze is nog niet actief.

Als tweede staat het tabblad ‘Mijn Profiel’:

 • Daar kun je bij instellingen je e-mail-adres en (mobiel) telefoonnummer aanpassen als dat nodig is en ook verdere voorkeuren opgeven, dit wordt direct verwerkt in de clubadministratie van je vereniging.
 • Als je eenmaal competitie hebt gespeeld zie je hier ook de uitslagen en het programma van de teams waarvoor je bent uitgekomen. Ook kun je hier jouw toernooiuitslagen terugvinden.
 • Je kunt voor spelers en toernooien voorkeuren opgeven, als je die wilt volgen.
 • Door op je pasfoto te klikken kun je een nieuwe foto naar de ledenadministratie sturen. Let wel, dit wordt dan de foto die ook op je knltb-pasje komt, dus de gebruikelijke eisen voor een pasfoto zijn van toepassing. Vakantieselfies, zonsondergangen en groepskiekjes kunnen helaas niet worden geaccepteerd.
 • Om je persoonlijke agenda te vullen met evenementen waaraan je mee wilt doen kun je bij de gewenste clubevenementen op de ster klikken.

Als derde staat het tabblad ‘Afhangen’

Deze functionaliteit is nog niet beschikbaar.

Als vierde staat het tabblad ‘Maatjes’

Maatje vinden is gericht op het eens een keer tennissen tegen een nieuwe tegenstander. Maatjes zoeken werkt als volgt:

 • Het tabblad ‘Maatjes’ kun je gebruiken om zelf in te stellen op welke tijden en met welke personen je graag zou willen en kunnen tennissen.
 • Ook kun je daar terugvinden wie uit de club nu (op het moment dat je kijkt) een ‘maatje’ zoekt (volgens zijn/haar ingestelde voorkeuren) en welke leden voor morgen een maatje zoeken.

Hoe werkt ’t?

 • Gevonden worden; Als lid moet je eerst voor jezelf aangeven dat jij beschikbaar bent als maatje, vervolgens kan je je voorkeuren aangeven op basis van leeftijd, speelsterkte, wanneer beschikbaar en geslacht. Vervolgens via de tab ‘over jou’ is het mogelijk vrije tekst te plaatsen.
 • Maatje zoeken; Direct op basis van je voorkeuren worden maatjes voor jouw voorgesteld. Door een maatje aan te klikken kan je via de knop ‘Verzoek sturen’ een (email)bericht sturen naar je maatje van keuze. Het maatje zal dan het bericht in zijn/haar emailbox ontvangen en daarbij ook jouw telefoonnummer en e-mailadres, het is aan de persoon die het bericht ontvangt om daarop te reageren. De app geeft er verder geen opvolging aan.
 • Favoriet maken; Wil je het maatje alvast in je snel keuzelijst / favoriet maken, druk dan op het sterretje rechtsboven en je kan voortaan direct je maatje inzien.

Tenslotte het tabblad ‘….Meer’

Via het onderdeel Meer – App instellingen kun je als gebruiker zelf aangeven hoe snel en wanneer je een herinnering op de telefoon wil ontvangen voor een bepaald onderdeel.

[vcex_spacing]

Nieuws categoriën

Senioren
Junioren
T.v. de Ren
Toernooien

Komend evenement:

Interne winter avond competitie